Як вибрати електричний конвектор?

Отже, який електричний конвектор обрати, щоб не марнувати гроші та пам'ятати виробника цього необхідного пристрою в побуті з вдячністю. Зазвичай виробники пропонують два види електричних конвекторів або електричних електрорадіаторів: безрідинні (сухі) електроконвектори (електрорадіатори) та рідинні. До цих двох видів ми повернемося трошки пізніше. Хочу звернути вашу увагу на три основні критерії, які визначають економне електричне опалення, та не тільки електричне, але будь-яке економне опалення. Як відомо, мідь і алюміній мають найкращі властивості тепловіддачі.

 Перший критерій, основна умова: обігрівальний прилад повинен бути мідним або алюмінієвим.

Другий критерій - площа тепловіддачі: чим більше площа тепловіддачі, тим краще і швидше опалювальна батарея акумулює і віддає тепло. 

Третій критерій - щосекундний клімат-контроль з електронними датчиками температури приміщення і самого конвектора, добово-тижневий таймер і режими роботи. Сукупність цих трьох чинників і дає економне електричне опалення!

Електричний конвектор - це сучасний опалювальний прилад, призначений для обігріву будь-якого типу приміщення за допомогою електроенергії. Як я вже говорив, на ринку представлено два варіанти електричних конвекторів. Перший варіант - "сухі", безрідинні конвектори, конструкція яких досить проста. У залізному корпусі, всередині, в нижній частині розташований алюмінієвий ребрений сухий ТЕН (приблизно 10 сантиметрів по висоті і на всю ширину приладу). У залізному корпусі є отвори знизу і зверху, через які рухається нагріте сухим ТЕНом повітря. У бюджетних варіантах встановлений звичайний реостат (крутилка), який регулює потужність нагріву приладу. Такий конвектор не можна накривати, оскільки може статися перегрів і агрегат може стати причиною пожежі. У сучасних моделях передбачена функція захисту від перегріву і перекидання, а в більш "просунутих" і дорогих моделях встановлені датчики температури приміщення і можливість контролювати, підтримувати необхідну температуру в приміщенні, але ці конвектори теж не можна накривати.

Основний мінус безрідинного (сухого) електричного конвектора полягає не в тому, що він не економить ваші кошти, а в негативному впливі на оточуючих, а саме: висока температура сухого ТЕНа, яка коливається від 130°C до 400°C залежно від виробника. Чимало власників таких обігрівачів, думаю, погодяться зі мною: якщо конвектор не включати певний час, а потім включити, то ми відчуємо сильний, неприємний запах гару від вигорання пилу, що накопичився на ТЕНі конвектора. Багато виробників і продавців умовчують про температуру нагрівального елементу, або не знають про це самі (прошу не плутати з температурою корпусу конвектора 60-90°C!).

А тепер повернемося до трьох основних критеріїв економного електроопалення. У сучасного сухого електричного конвектора оребрення ТЕНа виконані з алюмінію, що можна віднести до плюсів, але другий критерій - площа тепловіддачі, перекреслює всі позитивні показники. Мала, критична площа тепловіддачі сухого ТЕНа - причина всіх показників як економії, так і здорового клімату в опалювальному приміщенні. Площа тепловіддачі невелика, тому температура ТЕНа велика, щоб конвектор зміг хоч якось впоратися з покладеним на нього завданням. У недорогих моделях "сухих" електроконвекторів немає системи клімат-контролю, а значить - про економію зовсім не може бути й мови.

А тепер порівняємо "сухий" вищеописаний конвектор з рідинним електричним конвектором (електрорадіатором) "Міртеко", який втілює в собі всі функції економного електричного опалення. 

По-перше, електрорадіатор "Міртеко" виконаний з алюмінію. 

По-друге, якщо розкласти всі площини оребрення алюмінієвої батареї в одну площину, побачимо величезну площу тепловіддачі. 

По-третє, наш пристрій працює за принципом щосекундний "клімат-контроль", має чотири режими роботи, добово-тижневий таймер програматор з можливістю погодинно розписати роботу електричного радіатора на тиждень. Температура поверхні електрорадіатора "Міртеко" регулюється від 45 до 70°C.

Сучасний зовнішній вигляд і мобільність електрорадіаторів "Міртеко" також порадують власників цих чудових пристроїв. Адже їх можна використовувати не тільки традиційно - пересуваючи по квартирі за допомогою коліщаток, але і стаціонарно - на стіні, в зручному і комфортному для всіх місці.

Отже, обираючи електричний конвектор, слід звернути особливу увагу на три аспекти: 

По-перше, на систему нагріву, яка повинна бути рідинною; 

По-друге, на корпус конвектора, який повинен бути алюмінієвим для забезпечення високої теплопровідності; 

По-третє, на вбудовану систему клімат-контролю, яка також дозволяє економити електроенергію та підтримувати температуру протягом встановленого часу на таймері.

Електричний конвектор "Міртеко" - прекрасне співвідношення: ціна, якість, надійність, комфорт!