Гібридне (комбіноване) опалення

Проблема опалення в зимовий період хвилює, мабуть, кожну середньостатистичну родину України. Постійне збільшення тарифів на центральне комунальне опалення змушує громадян задуматися про альтернативний метод опалення квартир, яке було б ефективним і не дуже відчутно спустошувало їхні гаманці.

Компанія «Теплотерм» пропонує в якості основної системи опалення використовувати вашу - вже існуючу, але при цьому додатково підключити в кожен радіатор системи нагрівальний елемент з пультом управління, так би мовити, обладнати своєрідний міні-котел в кожному радіаторі. При зниженні температури повітря в приміщенні або зниженні температури самого теплоносія, електрорадіатор (міні-котел) «Теплотерм» буде автоматично вмикатися і підтримувати комфортну для вас температуру. Для того щоб забезпечити в своїй оселі гібридне опалення, достатньо мати автономну, двотрубну систему опалення з секційними алюмінієвими радіаторами. Вся система гібридного опалення легко монтується і не вимагає додаткового обладнання.

Фахівці компанії «Теплотерм» рекомендують встановлювати гібридну систему опалення особливо тим, хто живе у власному будинку. Якщо у вас вже є газове або твердопаливне опалення, вам необхідно встановити ще й електроопалення, аджеза диференційованої системи оплати за електроенергію і газ - гібридне опалення особливо вигідно.

Наведемо приклад економії на електроопалення, взявши час розрахунків за жовтень 2017 року. Отже, як відомо, 1 куб природного газу G20 = 34,02 МДж. 1 кВт електроенергії = 3,6 МДж. 1 куб природного газу G20 дорівнює 9,45 кВт/год. електроенергії. 1 куб газу для населення - 6,9579 грн. і 1кВт/год електроенергії - 1,68 грн. Якщо опалювати своє житло електрикою, а це в грошах вийде 15,876 грн., в порівнянні з газом - 6,9579 грн., в результаті виходить дорожче більш ніж в два рази. «Де ж економія?», - запитаєте ви. Ми розповімо Вам про економне електричне опаленні «Теплотерм», аргументуючи наочними прикладами і цифрами.

Почнемо, мабуть, з газових котлів: ККД хорошого, традиційного газового котла приблизно становить 90% (але, підкреслимо, що саме хорошого імпортного, а не старого, вітчизняного, ККД якого дуже «сильно кульгає»). Дивимося цифри: 9,45 кВт/год. х 0,9 = 8,5 кВт/год., значить - 1 куб спаленого газу споживачеві обійдеться в 6,96 грн., а електрика дорожче - 14,28 грн. Цей приклад ми розглядаємо тільки з урахуванням використання дорогих імпортних котлів, а якщо ж ККД буде дорівнювати 70? 9,45 х 0,7 = 6,61 кВт/год., 1 куб спаленого газу споживачеві також обійдеться в 6,96 грн., а електроенергія поки залишається дорожче - 11,10 грн. Але другий наш аргумент вагоміший - це низька якість газу, який поставляють населенню України, і більшість споживачів з нами сперечатися не буде.

Тепер же, з урахуванням вищевикладеного, можна порівняти економію і раціональність електрорадіатора «Теплотерм», ККД якого практично дорівнює 100%. Маючи на увазі економне електричне опалення, ми маємо на увазі пільговий тариф, а саме: 3000 кВт/год. на місяць, де 1 кВт = 0,9 грн. (Нагадаємо, що даний тариф діє в опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня включно), враховуємо двозонний електричний лічильник (де з 23 години вечора до 7 години ранку 1 кВт/год. електроенергії коштує лише 0,45 грн.) і гібридне, комбіноване опалення. Виконуємо розрахунок в цифрах, якщо брати за визначення 1 куб газу (6,9579 грн.) = 8,5 кВт (при хорошому імпортному газовому котлі), витрата електроенергії при пільговому тарифі (0,9 грн.) складе 7,65 грн. При використанні старого вітчизняного котла з ККД 70% 9,45 х 0,7 = 6,61 кВт/год., 1 куб спаленого газу споживачеві обійдеться в 6,96 грн., а витрата електроенергії в грошах складе лише 5,95 грн. Але, якщо при використанні гібридного, комбінованого опалення, опалювати приміщення електрикою тільки вночі (з 23 до 7 ранку) по 0,45 грн. за 1 кВт - отримуємо незаперечну економію коштів (1 куб газу = 8,5 кВт х 0,45 = 3,83 грн.), де економія електроопалення в порівнянні з опаленням сучасним імпортним газовим котлом складе близько 45-50%, а якщо враховувати використання старого газового котла та якість самого газу, то економія складе 55-60%.

В останні роки гібридне комбіноване опалення, де електрика + газ або електрика + тверде паливо дає суттєву економію коштів, особливо при опаленні приватних будинків і квартир, стає все більш популярним і затребуваним.

Електрорадіатори «Теплотерм» - прекрасна альтернатива застарілим газовим котлам по ряду причин.

По-перше, ці сучасні прилади оснащені системою «клімат контролю», не дають зайвого тепла, створюють в кожній кімнаті свій мікро-клімат. Електрорадіатори «Теплотерм» не сушать повітря в приміщенні, а значить, не шкодять здоров'ю людей, які перебувають поблизу цього обігрівального приладу.

По-друге, алюмінієві електрорадіатори «Теплотерм» споживають мінімальну кількість електроенергії, забезпечуючи при цьому максимальну тепловіддачу завдяки алюмінієвому корпусу і, тим самим, забезпечуючи споживачеві цілком відчутну економію коштів.

По-третє, завдяки надійній автоматиці і системі «клімат-контролю», розробленої фахівцями компанії «Теплотерм», ви зможете самостійно встановлювати необхідний режим в квартирі, а програмований тижневий таймер дає можливість встановити такий температурний режим, який буде автоматично змінюватися в строго визначені інтерваличасу. Ще один важливий фактор на користь даного електрорадіатора: роботу цього опалювального пристрою можна налаштувати з урахуванням різних тарифів на електроенергію, які встановлюються в різний час доби або днів тижня, що також позбавить вас від додаткових турбот по обслуговуванню приладу.

Система електроопалення від компанії «Теплотерм» користується великим попитом на ринку обігрівальних приладів ще й завдяки прекрасному співвідношенню ціна-якість. Гарантія на електрорадіатори «Теплотерм» становить два роки, а це знову ж таки економить вам гроші і нерви, забезпечивши при цьому теплом на всю довгу і холодну зиму.

Купити електрорадіатори «Теплотерм» можна не виходячи з дому в будь-якій точці України та далеко за її межами. Достатньо зайти на сайт виробника, з великої кількості різних моделей вибрати ту модель електрорадіатора, яка вам підійде найбільше і по телефонах, вказаних на сайті, замовити товар, який вже через кілька днів буде радувати Вас теплом і затишком!

Робіть свій вибір і ви не пошкодуєте про витрачений час і кошти!